Leer hoe je de lekkerste bouillon kan maken met Wim Lybaert

Elke soep staat of valt met een goede bouillon. De lekkerste bouillon maak je zelf, met de laatste wintergroenten uit de tuin. Dit recept en nog veel meer kan je terugvinden in 365 dagen in de moestuin.

Ingrediënten

  • 4 liter water
  • 4 dikke wortelen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 grote preien
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 10 stengels bladpeterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 eetlepel peperbolletjes

Bereiding

  • Zet een grote pot water op het vuur van minimaal 5 liter.
  • Snijd de wortelen, stengels selderij, preien en uien in grove stukken. Plet de teentjes knoflook en gooi alle groenten met alle kruiden en de peperbolletjes in het water.
  • Breng dit aan de kook, maar verlaag dan meteen het vuur en laat 1 uur verder sudderen met het deksel op de pot.
  • Laat afkoelen en giet de bouillon door een zeef. Gooi de groenten weg. Vries een deel van de bouillon af. Doe er geen zout in, dat kan perfect achteraf.

“Een moestuin is zo makkelijk of moeilijk als je het zelf maakt”

Wim Lybaert gelooft dat iedereen kan moestuinieren. Voor hem draait het niet langer om het eten, maar om het gevoel dat hij erdoor krijgt. De vreugde en voldoening die hij eruit haalt wilt hij maar al te graag delen met iedereen. En dat doet hij met zijn boek In de moestuin. Met praktische vaardigheden, een groentegids met meer dan vijftig groenten, prachtige foto’s en het tuindagboek van Wim, vind je er alles wat je moet weten om aan de slag te gaan in jouw moestuin. Smaakt dit naar meer? Ontdek dan ook zeker 365 dagen in de moestuin, een moestuinkalender die je elk jaar opnieuw kan gebruiken. Ontdek elke dag een passende tip, een recept of de mooiste gedichten en schilderijen in de moestuin. Zaaien en oogsten doorheen het jaar is nog nooit zo makkelijk geweest.

365 dagen in de moestuin

Deze moestuinkalender gebruik je elk jaar opnieuw. En elke dag van het jaar geeft Wim Lybaert je een passende moestuintip, een recept of zijn persoonlijke kijk op groenten en seizoenen. • Zaaien en oogsten het jaar door
• Seizoensrecepten
• Praktische handleidingen en tips
• Handige checklists en overzichtjes
• De mooiste gedichten en schilderijen over de moestuin

€ 30,00