Kom helemaal in de stemming voor Halloween met deze supergriezelige boeken. Inspiratie voor alle leeftijden!

Geïllustreerde griezelverhalen

Acht griezelverhalen die je kippenvel geven. Een spookkasteel, een eng dagboek, een griezelige boomhut en een spookmummie zijn er klaar voor om je de stuipen op het lijf te jagen. Ga lekker op je favoriete plekje zitten en ga lezen. En onthoud: soms zijn de dingen anders dan ze eerst lijken…

€ 16,99

Futuria

1902. Op het oude gevangeniseiland Futuria is een pretpark waar alleen de rijken naartoe kunnen. Wanneer
er een groep straatkinderen wordt opgepakt en naar het veer richting Futuria wordt gevoerd, moeten hun rivaliserende leiders Kraai en Achilles tot hun eigen afschuw samenwerken om de kinderen te bevrijden. Maar met welke duistere reden zijn ze daarnaartoe gebracht?
Op het eiland woont ook Libby met haar ouders. Haar moeder is ernstig ziek en haar vader werkt aan een geheimzinnig project in zijn laboratorium. Op de avond voor Halloween nodigt hij de rijksten van de stad uit voor een bezoek aan de oude gevangenis. Daar heeft hij een griezelige carrousel laten bouwen, ‘om de jeugd te ... lees meer lokken’… Als Libby ontdekt wat haar vader met de kinderen van plan is, weet ze dat er geen tijd te verliezen is om Kraai en Achilles te helpen. Of is het al te laat om het leven van alle kinderen te redden…?

€ 18,99

1 Schaduw

De dertienjarige Pete Valo is wanhopig, want zijn allerbeste vriendin Sara is heel erg ziek. Hij hoopt op een wonder. Dan wordt Pete midden in de nacht wakker van een vreemde geur. Op zijn bed zit een mysterieuze elf die hem een voorstel doet: Sara kan weer beter worden, maar in ruil daarvoor moet Pete zijn schaduw opgeven. Pete aarzelt, maar gaat akkoord. Het duurt niet lang voordat hij zijn schaduw gruwelijk gaat missen… Dit bloedstollende avontuur voert je door sneeuw en ijs, naar Lapland en het noorderlicht en langs gevaarlijke wezens die zich in het duister verschuilen. Het eerste ... lees meer deel in een nieuwe serie van Timo Parvela, met geweldige tekeningen van Pasi Pitkänen.

€ 16,99

Het land Auroria

Peter en Sara moeten hun schaduw terugvinden en reizen naar Auroria – ooit een magische plek waar elfen, trollen, feeën en aardmannen vredig naast elkaar leefden. Maar nu is het oorlog, en heerst er een duistere sfeer. In deze winterse wereld moeten Peter en Sara op zoek naar de ‘Alleroudste’. Alleen hij kan hen helpen om hun schaduwen terug te vinden. Maar wie kunnen ze vertrouwen in een land waar iedereen elkaar wantrouwt en waar altijd gevaar op de loer ligt?

€ 16,99

Grappige geesten gespot

Boe! Vind mij en mijn vrienden tijdens een griezelig, geestig avontuur! Gelukkig bevat dit boek een zoeklicht dat je de weg wijst in het donker. Schuif het in de zijkant van elke pagina en je zoektocht kan beginnen. Wees dapper, Wally-fans. Het is ver-schrik-kelijk leuk!

€ 17,50

Dolfje Weerwolfje – Vuurmaan

Paniek in het Weerwolvenbos! Opa weerwolf en Leo zijn verdwenen! Dolfje en Noura ontdekken een magische kast waarmee ze door de tijd kunnen reizen. Dolfje en Noura stappen in de kast om opa weerwolf en Leo te zoeken. Maar de kast brengt hen niet alleen mee naar andere tijden, maar ook naar andere werelden waar vreemde en gevaarlijke wezens leven…

€ 12,99

Het uurwerkmysterie

Isaac Turner woont in Londen met zijn vader, de beroemdste klokkenmaker van het land. Als Isaac ’s avonds laat met zijn vader op de Big Ben is om de klok een uur terug te zetten, verdwijnt zijn vader plotseling in het niets. Het enige wat Isaac vindt, is een gebroken zakhorloge en een cryptische boodschap... Isaac wordt opgevangen door zijn peetvader Solomon, die Speaker is van het Britse Lagerhuis. Hij belooft zijn invloed te gebruiken om Isaacs vader terug te vinden. Maar Isaac wil zelf ook het raadsel oplossen en krijgt hulp van in Solomons dochter Hattie. Zij gaat helemaal ... lees meer haar eigen gang en durft alles. Hattie neemt Isaac op sleeptouw en samen komen ze een groot en duister complot op het spoor. Wat volgt is een adembenemende zoektocht vol raadsels en puzzels, waarbij Hattie en Isaac op de hielen worden gezeten door een levensgevaarlijke crimineel. Intussen wordt er in Engeland een verhit debat gevoerd over een nieuw wetsvoorstel voor een andere tijdmeting. Voortaan zou een uur 100 minuten moeten gaan tellen en een dag 10 uur lang zijn. Vanwaar dit vreemde voorstel? Heeft het te maken met de verdwijning van Isaacs vader?

€ 17,99

Jaag dat monster weg!

Vouw de flapjes niet open, je weet nooit wat eruit springt! Achter elke flap in dit onweerstaanbare pop-upboek zit een hilarisch monster te wachten tot hij tevoorschijn kan komen. Grappige tekst en fantastische illustraties (van Fred Blunt). Met elke bladzijde wordt de chaos groter, en op de laatste springen alle monsters je tegelijk tegemoet.

€ 15,50

Mystery Guest

Pip: ‘Wat heb ik gedaan?’
Cody: ‘Ík heb haar vermoord.’
Norah: ‘Ze moest dood.’

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie zat er achter dat mysterieuze masker? Wie is de mystery guest? Meesterlijk speelt Maren Stoffels met perspectieven en motieven, zoals alleen zij dat kan – met een moorddadig spannende pageturner als resultaat.

€ 15,99

Escape Room 2.0

'Jullie zijn uitverkoren om deel te nemen aan dit nieuwe spel. Escape Room 2.0. Je mag één persoon meenemen. Degene die je het allermeest vertrouwt. Je allerbeste vriend.’

Nordin krijgt een uitnodiging voor een nieuwe escaperoom. Hij neemt zijn beste vriendin Zora mee. Eenmaal binnen blijkt dat je moet wisselen met een ander team. Nordin moet niet samen, maar tégen Zora spelen. Wat moet je doen als je beste vriend plotseling je grootste tegenstander wordt? Elke keuze die je maakt heeft gevolgen voor de ander. Hoe ver ga je om te winnen? Kies je voor jezelf of offer je ... lees meer jezelf op?

Vijf jaar na het succesvolle Escape Room komt Maren Stoffels met Escape Room 2.0, over vier tieners in een levensgevaarlijke escaperoom en een game master met duistere motieven.

€ 15,99

Escape Game

Trigo kan niet wachten tot de nieuwe escape room in zijn stad opengaat. Daarom daagt hij zijn vrienden uit: inbreken in de escape room om deze alvast te testen. Eenmaal binnen gaat de deur dicht en niet meer open. Er is maar één manier om eruit te komen: alle puzzels oplossen en de uitgang vinden. Maar de escape room is nog helemaal niet af en daardoor levensgevaarlijk…

€ 15,99

Griezel AVI’s

Jette Schröder bewijst dat leren lezen superleuk is. Een AVI-boek dat kinderen wél willen lezen!

ben jij wel eens bang?
voor een spook of voor een heks?
dat is niet raar, hoor!
en soms is eng juist leuk.
dit boek is eng,
maar ook gek.
je lacht je suf!
durf jij het aan?


Grappig-enge verhalen op niveau M3, E3, M4 en E4. Met weetjes, doe-tips en zwierige illustraties van Heleen Brulot!

€ 17,99

Halloween

In dit spooktaculaire doeboek voor kleine kinderen vind je griezelknutsels en spookpuzzels. Het staat boordevol spannende ideeën voor Halloweenversieringen, afbeeldingen en nog veel meer, van skeletten van rietjes en spookachtige spinnen tot papierkettingen en pompoenen. Met duidelijk geïllustreerde instructies en tips. Ook met tekeningen, zoekplaatjes en teloefeningen: perfect om jonge heksen en tovenaars bezig te houden tussen al dat knutselen in.

€ 10,50

De laatste helden op aarde

Tweeënveertig dagen geleden was Jack Sullivan een gewone jongen met een gewoon leven. Maar nu is zijn wereld een TOTALE MONSTER-ZOMBIE-CHAOS. Vanuit zijn coole boomhut beleeft Jack iedere dag als een soort videogame. Maar in zijn eentje kan hij niet op tegen alle angstaanjagende wezens in de stad. En daarbij is het veel leuker om samen met je vrienden tegen monsters te strijden...
‘Gruwelijk leuk! Bloedstollend en gigantisch grappig.’ – Jeff Kinney, Het leven van een loser

€ 10,00

Autumnville

Op een doodgewone avond in het stadje Autumnville mag Hugo iets ongewoons doen: voor het eerst mag hij in zijn eentje de boekwinkel van zijn vader afsluiten. Zorgvuldig controleert hij of er geen klanten meer in de winkel zijn. Als Hugo daarna buiten staat en de sleutel in het slot steekt, hoort hij een meisje zijn naam roepen. De stem lijkt uit de winkel te komen, maar Hugo weet zeker dat daar niemand is. En er is ook niemand buiten op straat…

‘Autumnville beleef je als een film die je na de laatste akte met open mond achterlaat.’ – ... lees meer Tim Oliehoek, filmregisseur

Met QR-code naar de bijbehorende soundtrack

€ 15,99

Griezelen

Lief, kort verhaaltje waarin Hond, Kat en hun vriendjes zich voorbereiden op een Halloweenfeestje.   Met op elke spread een knop die een grappig-eng geluid laat horen als je erop drukt.   Perfect klein Halloweencadeautje voor jonge kinderen.

€ 12,99

Griezelig stickerboek

Een grappig en griezelig stickerboek boordevol illustraties waarop stickers van spoken, zombies en andere engerds geplakt kunnen worden.   Illustraties van onder meer een- spookhuis, een monstertuin en een spookschip, met allerlei 'enge' details.   Voor Halloween en liefhebbers van alles wat griezelig is.

€ 9,99

Monsters

Volg de eenvoudige stap-voor-stapideeën in dit boek en vul de pagina's met monsters in alle vormen en maten.   Helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek.   Het inktkussen zit aan het boek vast dus je kunt meteen aan de slag.

€ 15,99

Naar deze gruwelijke griezelverhalen kan je al uitkijken!

Deze boeken verschijnen eind oktober.

Danse Macabre

€ 23,99

Gruwelstad – Het dwaaluur

Emrys woont in Nieuw-Rotterdam, een stad die bekendstaat om zijn griezelige legendes. Hij verzamelt deze verhalen voor een online wiki. Het lijkt een onschuldige hobby, totdat hij ontdekt dat al deze gruwels écht bestaan. Een monsterlijk figuur blijkt achter hem en zijn vrienden aan te zitten. En er is weinig tijd om dit gevaar te stoppen… Een ultraspannend hoofdverhaal, afgewisseld met korte, ijzingwekkende verhalen uit Emrys’ wiki-verzameling. Vertaald door Maria Postema en gruwelijk goed geïllustreerd door Sophie Pluim.

€ 16,99

De vreemde kwestie van Dr. Jekyll en Mr. Hyde

In de Londense mist houdt de duivelse mr. Hyde huis.
Er wordt gezegd dat hij angst, haat en walging inboezemt.
Er wordt gezegd dat hij niets menselijks heeft.
Maar wie is die mysterieuze man?
Het antwoord is te vinden in het laboratorium van de goede dr. Jekyll… Een meesterwerk uit de griezelliteratuur dat opnieuw is uitgebracht in een prachtig geïllustreerde uitgave.

€ 25,00