De herfst staat voor de deur dus zoeken we weer wat vaker naar manieren om het warm te krijgen. We gaan weer vaker binnen zitten, met een dekentje, en een kopje koffie of thee. Nog een haardvuurtje erbij, en je hebt de ideale setting om gezellig een boek te lezen.

Wij lezen in de herfst het liefst feelgood-boeken! Hierbij delen we enkele tips waar wij het warm van krijgen.

Losse eindjes

Sarah is in de vijftig en werkt in een verpleeghuis. Steeds wanneer daar een van de bewoners sterft, maakt ze onopvallend voor hen af waar ze mee bezig waren: een boek uitlezen bijvoorbeeld, of het laatste stukje van een puzzel leggen. Kleine dingen, maar daarom niet minder belangrijk voor haar.
In Sarahs eigen leven is niet veel aan de hand. Elke week bezoekt ze haar vader, die vroeger een rockster was. Ze negeert de post die ze regelmatig ontvangt uit Australië en denkt nu en dan terug aan de plotselinge dood van haar moeder.
Als ze haar buurvrouw gaat helpen met de zorg voor haar zoon begint ... lees meer Sarahs leven te veranderen. Ze kan zich steeds moeilijker neerleggen bij de gebeurtenissen uit haar jeugd, en ze vraagt zich af waarom ze iedereen altijd maar wil beschermen. Misschien is het toch beter om de waarheid te vertellen aan de mensen om wie je geeft?

€ 21,99

Het eerlijkheidsexperiment

Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid over jezelf vertelt?

Iedereen liegt over zijn leven. Wat zou er gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid vertelt? Dit is de vraag die de 79-jarige weduwnaar Julian Jessop stelt op de eerste pagina van een groen schrift dat hij achterlaat in een café. Op de kaft van het schriftje staat ‘Het eerlijkheidsexperiment’. Monica, de eigenaresse van het café, ziet het schrift liggen en besluit de uitdaging aan te gaan en de waarheid over haar leven in het schrift op te schrijven. Ze legt het weer terug ... lees meer op tafel en zo gaat het door: vijf andere mensen zullen het boekje vinden en na het lezen van de persoonlijke verhalen van anderen hun eigen waarheid op papier zetten. De wens van de oude Julian Jessop wordt vervuld op de meest onverwachte en hartverwarmende wijze.

€ 21,99

1 In jouw armen

Een eindeloze hemel, besneeuwde bergtoppen die glinsteren in de zon, wilde bloemenweides. Dit is wat Nate Roldan verwacht te zien als hij aankomt bij de Cattenach Ranch. Tegelijk weet hij zeker dat hij hier niet thuishoort. Met zijn motor en tatoeages is hij als een lelijke olievlek op deze prachtige, vredige plek. Maar dat lijkt Olivia Cattenach niet te deren. Nate is hier voor haar. Hij heeft Olivia’s broer voor hij stierf beloofd voor haar te zorgen. En Nate wil deze belofte nakomen. Ook al kost het hem zijn hart…

‘Personages van vlees en bloed, echte emoties en ... lees meer een heerlijk verhaal maken dit boek onmogelijk om weg te leggen.’ – Library Journal

€ 15,99

Nora schrijft haar eigen verhaal

<>Nora Hamilton kent de formule van liefde als geen ander. Als scenarioschrijver van romantische films schudt ze die zo uit haar mouw. Maar als Nora’s man ineens vertrekt, besluit ze dit mislukte huwelijk in cash om te zetten en schrijft het beste (niet-romantische) script van haar leven. Tot haar verbazing wordt het opgepikt om een Hollywood-film van te maken, en zal het filmen ervan gaan plaatsvinden in haar eigen huis. Wanneer de onmogelijk knappe acteur Leo Vance haar ex gaat spelen, zal Nora’s leven nooit meer hetzelfde zijn. Als de ochtend na alle opnames de crew vertrokken is, vindt Nora ... lees meer Leo op haar veranda met een halflege fles tequila en een voorstel. Duizend dollar per dag om een week langer te mogen blijven. Het geld kan Nora goed gebruiken, maar het is vooral de nood in zijn ogen die haar ja doet zeggen. Zeven dagen: ze kunnen in een oogwenk voorbij zijn of een eeuwigheid duren. Genoeg tijd om verliefd te worden. Genoeg tijd om je hart te breken... ‘Grappig, verslavend en zalig romantisch, dit is precies het soort boek dat we op dit moment allemaal nodig hebben.’ — Rosie Walsh

€ 20,99

Frankie

Leven, liefde en vriendschap door de ogen van een kat. ‘Tussen dialogen, anekdotes en komische situaties bloeit een hechte vriendschap op. Een melancholisch maar ook vermakelijk verhaal.’ − Berliner Morgenpost Richard Gold heeft alles tot in het kleinste detail gepland. Er zal niets misgaan. Vandaag zal hij een einde aan zijn leven maken. Maar... zelfs dit lukt hem niet, want onverwachts krijgt hij een nieuwe huisgenoot: Frankie. Frankie draagt niets bij aan de huur, houdt hem de hele nacht wakker en buit meedogenloos zijn gastvrijheid uit. Want Frankie is een kat. Toch worden ze langzaamaan vrienden, in een tijd waarin Richard meer dan ... lees meer ooit een vriend nodig heeft...

€ 20,00

De kleermaakster van Parijs

Rosa Kusstatscher heeft een mode-imperium weten op te bouwen dankzij haar onfeilbare gevoel voor stijl. Maar vanavond, terwijl ze zich voorbereidt op de belangrijkste ontmoeting van haar leven, laat haar zelfverzekerdheid haar in de steek. Wat heeft haar hier gebracht? Terwijl ze twijfelt over de juiste jurk en lippenstift, begint Rosa haar ongelooflijke verhaal te vertellen. Het verhaal van een arm plattelandsmeisje uit de Italiaanse bergen. Van de nazibezetting en haar vlucht. Een verhaal over hoop en verdriet in Zwitserland, glamour en liefde in Parijs. Over ambitie en verlies in Rio de Janeiro, succes en zelfontplooiing in New York.
Een ... lees meer heel leven op de vlucht, realiseert ze zich nu. Maar ze wil niet langer vluchten. ‘Kleurrijk, zwierig en compleet verslavend: De kleermaakster van Parijs is net zo schitterend en prachtig gemaakt als een Dior-jurk.’ – Rachel Rhys

‘Gevoelig, meeslepend en niet weg te leggen, ik ben hier doorheen gevlogen!’ – Jill Mansell ‘Een historische roman met net wat extra’s. Heerlijke beschrijvingen van Chanel, parfums, steden en vervlogen tijden creëren samen een sprankelende mix.’ – My Weekly ‘Al na een paar pagina’s zat ik er helemaal in, en kon ik niet meer stoppen tot ik het uit had. Een waanzinnig debuut.’ – Historical Novels Society

€ 22,99

1 De familie Aubrey

In het huis van de familie Aubrey hoor je tijdens theetijd arpeggio’s op de piano en flarden geëngageerde discussies. Dit excentrieke gezin woont in Londen, vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Vader Piers is journalist, moeder Clare een voormalig concertpianiste, die haar carrière opzij heeft gezet om voor hun vier kinderen te zorgen: de muzikale tweeling Mary en Rose, de talentloze Cordelia en de kleine Richard Quinn. En dan is er nog de geliefde nicht Rosamund, die onderdak vindt bij de Aubreys.

De spilzieke vader Piers dreigt zijn familie voortdurend aan een financiële ondergang te helpen, wat slechts ternauwernood kan ... lees meer worden afgewend door moeder Clare. Maar zijn nieuwe baan in de buitenwijk van Londen belooft uitstel van de teloorgang. De Aubreys hopen dat kunst hen zal redden van een leven met armoede.

Tussen de muziek, politiek, vervulde en gebroken dromen door, zoeken de drie dochters in dit eerste deel van de Aubrey-trilogie hun eigen stem in deze patriarchale samenleving.

€ 26,99

Voor al uw moordzaken

De gloednieuwe serie van de auteur van De moordclub (op donderdag) met een iconisch nieuw detectiveduo in de hoofdrol Steve Wheeler, gepensioneerd rechercheur en weduwnaar, geniet van de rust en regelmaat in zijn leven nu hij niet meer hoeft te werken. Veel spannender dan de wekelijkse pubquiz hoeft het van hem niet te worden. Zijn schoondochter Amy daarentegen leeft op adrenaline en gevaar. Als high-end bodyguard moet ze op een zonnig privé-eiland op de wereldberoemde schrijfster Rosie D’Antonio passen. Het lijkt een gemakkelijke klus, maar drie lijken en twee moordaanslagen later besluit ze de hulp in te roepen van de enige persoon ... lees meer die ze nog kan vertrouwen. Het is het begin van een wereldwijde race tegen de klok. Kunnen Amy en Steve hun moordbeluste vijand op tijd ontmaskeren?

€ 22,99

De tranenmaker

Binnen de muren van Grave, het weeshuis waar Nica opgroeide, werden altijd al verhalen verteld bij het kaarslicht. De bekendste was die van de tranenmaker, een mysterieus figuur met ogen zo helder als glas, en de veroorzaker van alle angsten die mensen voelen.

Op haar zeventiende lijkt het moment gekomen om de verhalen uit haar kindertijd achter zich te laten. Nica’s droom wordt werkelijkheid wanneer Mr. en Mrs. Milligan haar adopteren. Maar ze is niet de enige. Rigel, een rusteloze, mysterieuze wees, wordt ook uit Grave weggehaald. En hij is de laatste persoon die Nica als adoptiebroer zou wensen. ... lees meer Rigel is intelligent, speelt betoverend piano en is onvoorstelbaar knap, maar heeft een donkere, onaangename kant.

Hoewel Nica en Rigel een verleden delen vol verdriet en gebrek aan liefde, is het onmogelijk om samen te wonen. Vooral als de legende hen achtervolgt en de tranenmaker echt lijkt te bestaan. Maar Nica heeft er alles voor over om haar droom te beschermen, en alleen als ze haar angsten onder ogen komt zal ze haar vleugels kunnen uitslaan, zoals de vlinder waarnaar ze vernoemd is.

‘Een verhaal vol emotie, dat je na elk hoofdstuk naar adem doet happen.’ – Il Libraio

€ 24,99

Liefs, Dina

Twaalf stielen, dertien ongelukken, maar altijd een vangnet in de buurt. Zo laat het leven van de 38-jarige Thomas zich het best omschrijven. Wanneer hij zijn werk verliest, zijn vrouw hem verlaat, de zorg voor hun kinderen op zijn schouders terechtkomt en de onbetaalde rekeningen zich blijven opstapelen, moet hij dringend actie ondernemen. Maar bij elke sollicitatie wordt hij over het hoofd gezien — tot Dina in zijn leven komt.

€ 22,99