Ook in september schotelen wij jullie een kleurrijke en leerrijke jeugdboekenoogst voor.

Hoor de (school)bel tringelen: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 3 september verkrijgbaar:

Ik help… de bakker

Broden, taarten, koekjes... Bakker Samir bakt het allemaal!
Hij kan wel wat hulp gebruiken. Kneed jij het deeg en klop je de slagroom voor de taart? Daarna schuif je de broden in de oven. Zorg er ook voor dat de bakker de oven niet uit het oog verliest! Nu nog even de bakkerij schoonmaken. Doe je mee?

€ 15,99

Er zit een dinosaurus in je boek

Grrrrom! Wat is dat lawaai? Het lijkt wel alsof er een kleine dinosaurus in je boek zit! Ze verveelt zich een beetje en maakt véél lawaai. Kun jij haar helpen om haar vriendjes terug te vinden? Maar doe het stilletjes, want voor je het weet… is de GROTE dinosaurus wakker! Een speels, interactief boek om je kind aan te leren wanneer het stilletjes moet zijn – en wanneer het LUID mag zijn!

€ 14,99

Escape-speurtocht: Red de magische wezens!

Organiseer in een handomdraai je eigen escape-speurtocht met dit 'speurtocht zonder zorgen'-pakket. Ideaal voor een kinderfeestje. Al het materiaal voor de speurtocht is inbegrepen. Er zijn 9 magische wezens ontsnapt uit een gat in de magische wand. Kun jij ze allemaal terug naar de magische wereld brengen? Voltooi de 10 opdrachten en breng alle magische wezens weer naar huis!

€ 14,99

CAMILLE – Een dag met Cam (Avi Start)

Leren lezen was nog nooit zo leuk, want CAMILLE doet mee! In dit boek leer je alles over CAMILLE en haar muzikale wereld vol magie, speciaal geschreven voor beginnende lezertjes met leesniveau AVI Start. Het leesniveau AVI Start komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid na enkele weken leesonderwijs.

€ 10,99

Camille – Ik word een ster! (AVI M4/AVI 3)

Oefen je leesvaardigheid samen met CAMILLE! In dit boek vind je een leuk verhaal over je favoriete popster, speciaal geschreven voor beginnende lezertjes met leesniveau AVI M4/AVI 3. Het leesniveau AVI M4/AVI 3 komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid in het midden van het tweede leerjaar/groep 4.

€ 10,99

Mijn grote AVI-leesboek 2

Deze dikke verzamelbundel van Suske en Wiske Junior bevat maar liefst vier AVI-verhalen op drie verschillende niveaus: Vaar je mee? (AVI Start)
De taart van Suske (AVI M3 / AVI 1)
Een schat in de tuin (AVI E3 / AVI 2)
Voor wie is de brief? (AVI E3 / AVI 2) Het leesniveau AVI Start is voor beginnende lezertjes. AVI M3 / AVI 1 komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid in het midden van het eerste leerjaar / groep 3. Het leesniveau AVI E3 / AVI 2 komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid aan het einde van het eerste leerjaar / groep 3. Hierdoor groeit het boek een heel leerjaar mee met jouw kind.

€ 13,99

Kiekeboe: In de jungle

Jonge kinderen houden ervan om kiekeboe te spelen. In deze boeken zullen ze veel plezier beleven aan het zoeken naar de dieren die in de jungle verstopt zitten. De speelse teksten en kijkgaatjes helpen hen om te raden welke dieren zich achter de paginagrote flappen verstoppen. 

€ 9,99

Kiekeboe: In de zee

Jonge kinderen houden ervan om kiekeboe te spelen. In deze boeken zullen ze veel plezier beleven aan het zoeken naar de dieren die in de  de zee verstopt zitten. De speelse teksten en kijkgaatjes helpen hen om te raden welke dieren zich achter de paginagrote flappen verstoppen. 

€ 9,99

Superstickers: Boerderij

Deze superstickers zullen een favoriet van de kleintjes worden.  Ze kunnen de paginagrote scènes in het boek opnieuw en opnieuw versieren. De stickers zijn makkelijk te hanteren en eindeloos herbruikbaar. Bovendien kun je ze op alle gladde oppervlakken plakken. Zo versier je het raam, de koelkast, je drinkfles… Klaar met spelen? De stickervellen kunnen bewaard worden in een gleuf binnenin het boek. 

€ 13,99

Superstickers: Babydieren

Deze superstickers zullen een favoriet van de kleintjes worden.  Ze kunnen de paginagrote scènes in het boek opnieuw en opnieuw versieren. De stickers zijn makkelijk te hanteren en eindeloos herbruikbaar. Bovendien kun je ze op alle gladde oppervlakken plakken. Zo versier je het raam, de koelkast, je drinkfles… Klaar met spelen? De stickervellen kunnen bewaard worden in een gleuf binnenin het boek. 

€ 13,99

Mijn foliestickerboek: Schattige dieren

Kom je meespelen met deze schattige dieren? Dit stickerboek zit boordevol leuke spelletjes en kleurplaten. Versier jij de pagina's met fonkelende foliestickers? Pret verzekerd voor kinderen vanaf 4 jaar.  

€ 5,99

Mijn foliestickerboek: Stoere piraten

Aaargh! Kom je mee aan boort van het piratenschip? Dit stickerboek zit boordevol leuke spelletjes en kleurplaten. Versier jij de pagina's met fonkelende foliestickers? Pret verzekerd voor kinderen vanaf 4 jaar.  

€ 5,99

Viktor: Mijn 100 spelletjes

Viktor is een kleine eenhoorn. Hij lijkt op alle andere eenhoorns, maar toch niet helemaal. Zijn regenboogmanen veranderen van kleur bij alles wat hij voelt. En dat is veel! Met de 100 spelletjes in dit boek leert je kind spelenderwijs wat emoties zijn, hoe ze eruitzien en hoe Viktor ermee omgaat. Met kleurplaten, doolhoven, zoekplaten, verschillen zoeken en nog véél meer!

€ 10,99

Mijn AVI-weetjesboek (AVI M3)

Wist je dat ... een beer op twee poten kan lopen? Wie zegt dat leren lezen niet leuk kan zijn? Leer heel wat bij met dit leuke weetjesboek op AVI-niveau M3. De weetjes in dit boek zijn speciaal geschreven voor beginnende lezertjes in het midden van het eerste leerjaar / groep 3 (AVI M3 / AVI 1).

€ 7,99

Mijn AVI-weetjesboek (AVI E4)

Wist je dat ... een koala 20 uur per dag slaapt? Wie zegt dat leren lezen niet leuk kan zijn? Leer heel wat bij met dit leuke weetjesboek op AVI-niveau E4. De weetjes in dit boek zijn speciaal geschreven voor beginnende lezertjes op het einde van het tweede leerjaar / groep 4 (AVI E4 / AVI 4).

€ 7,99

Het orkest

Jonge kinderen ontdekken met dit muziekboek de magie van het orkest. Op elke bladzijde vinden ze een knop die instrumenten laat horen, van de koperblazers tot het slagwerk, en aan het eind klinkt het hele orkest tegelijk. Met informatie over elk instrument en een QR-link waar je het hele muziekstuk online kunt beluisteren. 

€ 15,99

Magische tovenaars

Raak de bladzijden in dit boek aan met het toverstafje en de toverspreuken komen tot leven! Kinderen ontdekken hun eigen magische krachten als ze het toverstokje gebruiken tijdens toverlessen. Met prachtige illustraties en tovergeluiden wordt een magische wereld gecreëerd.

€ 15,99

Jaag dat monster weg!

Vouw de flapjes niet open, je weet nooit wat eruit springt! Achter elke flap in dit onweerstaanbare pop-upboek zit een hilarisch monster te wachten tot hij tevoorschijn kan komen. Grappige tekst en fantastische illustraties (van Fred Blunt). Met elke bladzijde wordt de chaos groter, en op de laatste springen alle monsters je tegelijk tegemoet.

€ 14,99

Geïllustreerde griezelverhalen

Acht griezelverhalen die je kippenvel geven. Een spookkasteel, een eng dagboek, een griezelige boomhut en een spookmummie zijn er klaar voor om je de stuipen op het lijf te jagen. Ga lekker op je favoriete plekje zitten en ga lezen. En onthoud: soms zijn de dingen anders dan ze eerst lijken…

€ 16,99

Magische wereld

Handig koffertje om je favoriete stickerboeken overal mee naartoe te kunnen nemen. Van stevig karton gemaakt, met handvat van touw en een sluiting.

€ 14,99

Halloween

In dit spooktaculaire doeboek voor kleine kinderen vind je griezelknutsels en spookpuzzels. Het staat boordevol spannende ideeën voor Halloweenversieringen, afbeeldingen en nog veel meer, van skeletten van rietjes en spookachtige spinnen tot papierkettingen en pompoenen. Met duidelijk geïllustreerde instructies en tips. Ook met tekeningen, zoekplaatjes en teloefeningen: perfect om jonge heksen en tovenaars bezig te houden tussen al dat knutselen in.

€ 9,99

Speel en leer met Rosie – Kijk uit in het verkeer!

Onderweg naar school is er veel te zien op straat.
Fietsen, steps, auto’s, bussen … Rosie en papa moeten wachten voor het stoplicht. Ze zien een blauw verkeersbord met een fietser op. De witte driehoeken op de grond lijken wel haaientanden! Het fietspad heeft een mooie rode kleur en de witte strepen vormen het zebrapad.
Kijk samen met Rosie in dit boek en leer alles over het verkeer!

€ 15,99

Vanaf 4 september verkrijgbaar:

Voor de mooiste

€ 22,50

Vanaf 10 september verkrijgbaar:

Dit boek is te piep voor jou

Lezen is best moeilijk, maar niet alle woorden zijn even moeilijk. Er zijn ook makkelijke woorden. Die zijn vaak vies, zoals kont of pipi. En moeilijke woorden zijn dan vaak weer saai en stom.
Die woorden noemen we de piep woorden. Piep is dus moeilijk. Dit boek is dus eigenlijk te moeilijk voor jou. Of te piep dus. Tenzij je het samen leest, of piep je er liever even alleen in? Een humoristisch boek voor eerste en andere lezertjes.

€ 16,99

#ikwilallesweten: wetenschap

Wat zijn donder en bliksem? Wat is de levenscyclus van een vlinder? Waaruit zijn mensen opgebouwd? Trek, duw en draai om het te weten te komen.
Met dit interactieve boek leer je meer over de wereld. Perfect voor grote denkers met kleine handjes.

€ 14,99

Vanaf 11 september verkrijgbaar:

Ronja de roversdochter [Netflix editie]

In Ronja's geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de burcht, en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt ... lees meer steeds kouder...
Een prachtig verhaal met mysterieuze en sprookjesachtige tekeningen van Ilon Wikland.

Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel!

€ 12,50

De duizend bloemen van Dior

'Ik ben de bloemenjurk, dé bloemenjurk!
Je mag me Miss Dior noemen.
Ben ik niet prachtig met mijn ‘mille fleurs’, mijn duizend bloemen?
Hoe ik aan mijn naam kom?’
De jurk vertelt over Christian, die opgroeit in een villa aan zee, waar de zon de grijswitte kliffen verwarmt.
Zijn moeder is altijd elegant gekleed. Samen met haar geniet hij van de rozen in hun grote tuin, hun geur en de bloemblaadjes die lijken op rokken die ruisen in de wind. Indrukken die hij niet vergeet als er andere tijden aanbreken. Als Christian na de oorlog zijn eigen modehuis opent, maakt hij de vrouwen mooi ... lees meer als bloemen en vernoemt hij zijn eerste parfum naar zijn geliefde zus.

€ 16,99

The thousand flowers of Dior

‘Ik ben de bloemenjurk, dé bloemenjurk!
Je mag me Miss Dior noemen.
Ben ik niet prachtig met mijn ‘mille fleurs’, mijn duizend bloemen?
Hoe ik aan mijn naam kom?’
De jurk vertelt over Christian, die opgroeit in een villa aan zee, waar de zon de grijswitte kliffen verwarmt. Zijn moeder is altijd elegant gekleed. Samen met haar geniet hij van de rozen in hun grote tuin, hun geur en de bloemblaadjes die lijken op rokken die ruisen in de wind. Indrukken die hij niet vergeet als er andere tijden aanbreken. Als Christian na de oorlog zijn eigen modehuis opent, maakt hij de vrouwen ... lees meer mooi als bloemen en vernoemt hij zijn eerste parfum naar zijn geliefde zus.

€ 16,99

Futuria

1902. Op het oude gevangeniseiland Futuria is een pretpark waar alleen de rijken naartoe kunnen. Wanneer
er een groep straatkinderen wordt opgepakt en naar het veer richting Futuria wordt gevoerd, moeten hun rivaliserende leiders Kraai en Achilles tot hun eigen afschuw samenwerken om de kinderen te bevrijden. Maar met welke duistere reden zijn ze daarnaartoe gebracht?
Op het eiland woont ook Libby met haar ouders. Haar moeder is ernstig ziek en haar vader werkt aan een geheimzinnig project in zijn laboratorium. Op de avond voor Halloween nodigt hij de rijksten van de stad uit voor een bezoek aan de oude gevangenis. Daar heeft hij een griezelige carrousel laten bouwen, ‘om de jeugd te ... lees meer lokken’… Als Libby ontdekt wat haar vader met de kinderen van plan is, weet ze dat er geen tijd te verliezen is om Kraai en Achilles te helpen. Of is het al te laat om het leven van alle kinderen te redden…?

€ 18,99

Escape Boek – Het spoor door de spookstad

Nowi woont aan het eind van een straat in het allerlaatste huis. Ze kijkt uit op een leegstaande wijk waar nooit iemand komt. Als er op een avond ineens blauwe lichtflitsen oplichten vanuit het huis tegenover haar, schrikt Nowi. Spookt het daar? De blauwe flitsen blijven komen… Dan ontdekt Nowi dat het een code is, en als ze die ontcijfert, schrikt ze nog erger. Er staat: Help me, Nowi.
Los samen met Nowi de raadsels aan het eind van ieder hoofdstuk op om te weten hoe het verhaal verdergaat. Kun jij uit dit boek ontsnappen?

€ 11,99

Vanaf 17 september verkrijgbaar:

2 Esmeralda en de waterelfjes

Esmeralda en haar stiefzus Delfina weten dat het paleis uitsluipen op zoek naar waterelfjes helemaal geen ‘perfect zeemeerminprinsessengedrag’ is, maar ze doen het toch! Ver weg van Schelpenstad ontdekken ze een glinsterend koraalrif. En in dat rif leven drie kleine, glimmende waterelfjes… Esmeralda en Delfina leren dat je als zeemeerminprinses niet alleen maar de regels moet volgen, je moet ook je hart volgen.

€ 13,99

Ik leer knippen Dinosaurussen

Dit knutselboek met bijbehorend schaartje is ideaal voor alle kleine fans van dinosaurussen! De 8 knutselwerkjes zijn gemaakt op maat van jonge kinderen en de verschillende stappen zijn makkelijk te volgen. Je hebt alleen nog een beetje lijm nodig om de knutselwerkjes tot een goed einde te brengen. De schaar bevat een veer om het knippen te vergemakkelijken. Voor uren knutselplezier!

€ 9,99

Ik leer knippen Boerderij

Dit knutselboek met bijbehorend schaartje is ideaal voor alle kleine fans van de boerderij! De 8 knutselwerkjes zijn gemaakt op maat van jonge kinderen en de verschillende stappen zijn makkelijk te volgen. Je hebt alleen nog een beetje lijm nodig om de knutselwerkjes tot een goed einde te brengen. De schaar bevat een veer om het knippen te vergemakkelijken. Voor uren knutselplezier!

€ 9,99

Vanaf 18 september verkrijgbaar:

Annoying Girls

Sinds Tilde, Eleni en Jasmine de jongen achter het Ugly Girls-account hebben ontmaskerd, voelen ze zich veel sterker en dapperder. Zij, en de rest van de meisjes op school, vinden dat ze absoluut geen onrecht meer hoeven te accepteren. De jongens vinden dat de meisjes gewoon zeuren. Dus wordt er een gelijkheidsproject in het leven geroepen. Maar wanneer de sporthal van de school afbrandt, gaat de aandacht alleen daarnaar uit en wordt het project weer afgeblazen. Als er vermoedens ontstaan dat de brand is aangestoken en dat Eleni misschien wel eens de dader zou kunnen zijn, moeten de drie weer ... lees meer aan de slag! De echte dader moet achterhaald worden én ook die gelijkheid zullen ze zelf maar moeten regelen…

€ 17,99

LEGO Harry Potter ideeënboek

Bouw je favoriete plekken en momenten uit de Harry Potter-films en -boeken na: van de bewegende trappen van Zweinstein tot aan Perron 9¾ en het Verboden Bos. Of ga aan de slag met talloze ideeën voor toverachtige spullen waar je echt mee kunt spelen. Maak een Sorteerhoed voor op je boekenplank, een bewegend portret voor aan de muur en je eigen toverstok voor in je hand. Of zet een Harry Potter-bordspel in elkaar dat je echt kunt gebruiken… Met meer dan 200 ideeën is dit hét LEGO boek voor fans van Harry Potter en de Wizarding World.

€ 24,99

Muis houdt van water

Water is heel belangrijk. We hebben het nodig om te drinken, groeien, koken, zwemmen en nog veel meer. Ontdek met Muis alles over slootjes, vijvers en rivieren en duik met Muis onder water in een uitklapplaat
van de zee.

€ 9,99

Meester Mark scheurkalender 2025

Grappige scheurkalender vol 'kinderlogica': van taalfoutjes tot briefjes en tekeningen. Het leukste cadeautje voor iedereen die graag elke dag vrolijk wil beginnen!  Mark van der Werf heeft al jaren veel succes op social media. Ook zijn boeken vinden gretig aftrek, en in 2023 kreeg hij vele theaterbezoekers in het hele land aan het lachen met zijn taalfoutjes-theatertour.

€ 15,99

Vanaf 24 september verkrijgbaar:

Tik Tak Mijn puzzelboek

In dit leuke puzzelboek ontdekt je peuter wat puzzelen is. Op elke pagina zit er een uitneembaar puzzelstuk. Leg de puzzelstukken achter elkaar en breng de dierenvriendjes samen! Door de vrolijke tekeningen ontdekt je peuter spelenderwijs de wereld om hem heen. Bovendien stimuleren de uitneembare puzzelstukken de fijne motoriek.

€ 14,99

F.C. De Kampioenen: Scheurkalender 2025

Met deze scheurkalender van F.C. De Kampioenen wordt 2025 een topjaar! Los de raadsels, puzzels en spelletjes op en vergeet niet te schaterlachen met de grappige stripfragmenten en moppen van je favoriete voetbalploeg. Zo wordt ook 2025 weer ongelooflijk plezant!

€ 18,00

4 verhalen voor beginnende lezers (AVI Start-M3-E3)

Deze dikke AVI-bundel van F.C. De Kampioenen bevat maar liefst vier AVI-verhalen op drie verschillende niveaus: Fun op de baan (AVI Start) Het feest van Boma (AVI M3 / AVI 1) Kampioenen op de kermis (AVI E3 / AVI 2) Kampioenen in de zoo (AVI E3 / AVI 2) Hierdoor groeit het boek een heel schooljaar mee met je kind.  

€ 13,99

Jommeke Eerste stripmopjes om zelf te lezen (AVI M3)

Lach je een breuk met de grappige stripmopjes van Jommeke en zijn vrienden. De korte gags zijn geschreven op niveau AVI M3 / AVI 1. Dat komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid van beginnende lezertjes in het midden van het eerste leerjaar / groep 3. 

€ 10,99

Ik teken en speel: zeemeerminnen

Zwem je mee? In dit boek vind je allemaal leuke tekenspelletjes voor kleine fans van zeemeerminnen. Dankzij de stift en de uitwisbare pagina’s kan je kind de spelletjes zo vaak spelen als het maar wil.

€ 5,99

Ik teken en speel: brandweer

Tuuta, tuuta! In dit boek vind je allemaal leuke tekenspelletjes voor kleine brandweerfans. Dankzij de stift en de uitwisbare pagina’s kan je kind de spelletjes zo vaak spelen als het maar wil.

€ 5,99

Vanaf 25 september verkrijgbaar:

Dolfje Weerwolfje – Vuurmaan

Paniek in het Weerwolvenbos! Opa weerwolf en Leo zijn verdwenen! Dolfje en Noura ontdekken een magische kast waarmee ze door de tijd kunnen reizen. Dolfje en Noura stappen in de kast om opa weerwolf en Leo te zoeken. Maar de kast brengt hen niet alleen mee naar andere tijden, maar ook naar andere werelden waar vreemde en gevaarlijke wezens leven…

€ 12,99

Het land Auroria

Peter en Sara moeten hun schaduw terugvinden en reizen naar Auroria – ooit een magische plek waar elfen, trollen, feeën en aardmannen vredig naast elkaar leefden. Maar nu is het oorlog, en heerst er een duistere sfeer. In deze winterse wereld moeten Peter en Sara op zoek naar de ‘Alleroudste’. Alleen hij kan hen helpen om hun schaduwen terug te vinden. Maar wie kunnen ze vertrouwen in een land waar iedereen elkaar wantrouwt en waar altijd gevaar op de loer ligt?

€ 16,99

Lachen, gieren, brullen!

Het is tijd om te lachen! Over brullende leeuwen, vies eten en kinderen die stoute dingen doen, en olifanten die bang zijn voor kleine beestjes. Matt Hunt neemt je mee in een fantasievolle, kleurrijke wereld. De meer dan honderd gedichten van Nederlands en Vlaanderens grappigste dichters variëren van gevat tot hilarisch. Een perfect boek om telkens weer te ontdekken hoe leuk poëzie kan zijn!

€ 27,50

Eiland van de magische dieren – Gevaar!

Welkom op de spannendste, geheimste en gevaarlijkste school ter wereld! Van een luipaard leert Noël vechten als een kat, van een bidsprinkhaan leert hij alles over dodelijk gif. Waar bereiden zijn leraren (van een gier tot een gorilla) hem op voor? En waarom mag hij niet meedoen aan de duiklessen op open zee? Noël ontdekt dat er verborgen onder de golven een levensgevaarlijke vijand op hem loert…

€ 16,99

De schat van de Blauwe Boekanier

De Blauwe Boekanier is de beruchtste van alle zeerovers. Hij zwerft rond met de Zeezweep, het schip dat eens Swajurka heette en eigendom was van Joris’ oom, kapitein Pieter Jas. Joris vertrekt als scheepsjongen, op zoek naar de Blauwe Boekanier, om de Swajurka terug te veroveren. Hij volgt het spoor van geheimzinnige verzen in blauwe flessen, in zee geworpen door de Blauwe Boekanier. Zo begint een levensgevaarlijke reis over woeste zeeën, naar het Eiland Zonder Naam, waar de Blauwe Boekanier zijn grootste schat bewaart…

€ 18,99