Leestips om mee te nemen op reis of vanuit je zetel een hele roadtrip te ondernemen.

Spring hier naar de kinderboeken.

De profeet en de idioot

De Zweedse nazomer van 2011. Petra, een autodidactische astrofysicus, heeft berekend dat de atmosfeer op 21 september van hetzelfde jaar, rond 21.20 uur, instort. Daarom is zij, de doemprofeet, op pad in een camper met Johan, een zeer getalenteerde chef-kok (en een idioot in de ogen van zijn oudere broer), en met Agnes, een weduwe van 75 lentes, die fan is van geld verdienen via Instagram. Het drietal heeft haast. Voordat de aarde vergaat moeten ze Rome zien te bereiken, waar Johan zijn corrupte broer Fredrik eens flink de waarheid wil vertellen. En uiteraard gaat niets zoals gepland. Tijdens een ... lees meer bizarre roadtrip door Europa, Afrika en Amerika en in een race tegen de klok laat Jonasson zien hoe corruptie op wereldniveau werkt. 'Vlot geschreven met veel humor en allerlei echte mensen, zoals president Obama, in bijrolletjes.' – TrosKompas

€ 24,99

De Bagdad-Berlijnexpress

Wat een honderd jaar oude Europese spoorlijn vertelt over de Arabische wereld van nu We stellen ons het Midden-Oosten voor als een regio vol oorlog en chaos. Maar er rijdt ook nog een trein doorheen, over een Europese spoorlijn van ruim een eeuw oud – aangelegd door Duitsers, Britten en Fransen die op zoek waren naar olie, oudheden en onontgonnen land.
Hoe werkt het koloniale verleden door in het Irak en Syrië van nu? In De Bagdad-Berlijnexpress reist Ana van Es langs dit spoor, vanaf de Perzische Golf, door het voormalige kalifaat van IS. Op de spoorlijn is de dood nooit ... lees meer ver weg. Maar op het Centraal Station van Bagdad durven ze ook te dromen: over toeristen die terugkeren en een snelle verbinding naar Europa.

€ 23,99

All fours

Een semi-bekende kunstenaar besluit spontaan dat ze niet met het vliegtuig, maar met de auto van Los Angeles naar New York wil reizen. Twintig minuten nadat haar man en kind in de achteruitkijkspiegel zijn verdwenen, neemt de vrouw zomaar een afslag van de snelweg en huurt een kamer in een goedkoop motel. In eerste instantie is dat voor één nacht, maar al snel blijkt dat ze niet van plan is om ergens anders heen te gaan. Ze verandert de kamer in een luxe suite en begint een affaire met een jongere, getrouwde man.
Toch zal er aan dit vluchtgedrag een einde moeten komen, en dan valt de ... lees meer realiteit van haar leven als moeder, echtgenote en vrouw in de overgang niet meer te ontkennen.  In All Fours besluit een 45-jarige vrouw zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze heeft alleen geen idee wat het gaat opleveren.

€ 24,99

Al het blauw van de hemel

Nadat bij Emile jong-alzheimer werd vastgesteld, besluit hij het ziekenhuis en het medeleven van zijn familie en vrienden te ontvluchten. Stiekem koopt hij een camper en plaatst een advertentie voor een reisgezel. Hij ontvangt een antwoord van Joanne, een mysterieuze jonge vrouw. Het is de start van een adembenemend mooie roadtrip. Lezers zijn enthousiast! 'Vriendschap, intens verdriet en liefde... Een emotioneel en onvergetelijk verhaal!' - Peggy, Libelle Leesclub (5 sterren) 'Een prachtig boek dat zeer vlot leest. Een echte aanrader!' - Nadine, Libelle Leesclub (5 sterren) 'Een prachtige roman met twee zeer speciale mensen die ik in mijn hart ... lees meer heb gesloten.' - Karin, Hebban (5 sterren) 'Een indrukwekkend verhaal over blindelings vertrouwen, vriendschap, onvoorwaardelijke liefde, beloftes, geloof, aanvaarding, stand houden en doorgaan. En bovenal een verhaal over het leven.' - Annelies, Hebban (5 sterren)

€ 24,99

Alles voor de Kempen

Jan Hertoghs’ liefdesverklaring aan de streek waar hij niet is opgegroeid, een literaire zoektocht naar de ziel van het platteland (en dus ook van de stad). Dichtbij is soms ver weg. Een binnenland kan ook een buitenland zijn. Journalist Jan Hertoghs, een stadskind, gaat op zoek naar de streek die hij als kind leerde kennen. Daar waar het afgelegen dorp was, de thuis van zijn zwijgzame grootvader.  Alles voor de Kempen is een poging om de Kempen en de Kempenaren te vatten. Schrijvers die in een dorp worden geboren, zijn vaak nieuwsgierig naar de stad. In dit gloedvolle boek bewandelt ... lees meer Jan Hertoghs de omgekeerde weg. Hij gaat na hoe dorp en platteland hem als journalist hebben bepaald; én hoeveel Kempen er in hemzelf schuilt. Het resultaat is een even bedachtzaam als liefdevol portret van een streek waar veel ongezegd blijft. 

€ 22,99

Zestig lentes

Josy laat pal op haar zestigste verjaardag resoluut haar uitgebluste huwelijk achter zich. Ze gaat er vandoor in een Volkswagen-busje, en probeert van haar herwonnen vrijheid te genieten. Maar haar man, kinderen en vrienden kunnen maar weinig begrip opbrengen voor die beslissing. Josy krijgt gelukkig steun van haar nieuwe, jonge buurvrouw en Christine, een vrouw die op haar vijfenvijftigste ook alles achter zich liet. Tussen Josy en Christine ontstaat een even onverwachte als oprechte liefde. Met 60 lentes bewijst scenariste Ingrid Chabbert dat op liefde én seksualiteit geen leeftijdsgrens staat…

€ 21,95

Roadtrip

Paula Visser is met haar man Theo op rondreis langs de Amerikaanse westkust. Met een camper leggen ze de route af waar ze al jaren van dromen en eindelijk hebben ze de qualitytime waar ze zo aan toe zijn. Maar wanneer Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, slaat de vakantiestemming om. Als enkele dagen later Theo spoorloos verdwijnt, is ze volledig in paniek. Wat volgt is een nachtmerrie die alleen maar groter wordt wanneer het lichaam van een vermoorde man wordt gevonden…

€ 17,50

Abel

Een unieke nieuwe roman van de auteur van Zijde
Abel was zevenentwintig jaar oud toen hij een legende werd. Hij beëindigde een overval door tegelijkertijd twee pistolen op verschillende doelen af te vuren. Een actie die bekendstaat als de Mysticus en die maar weinigen met deze precisie kunnen uitvoeren. Abel is de sheriff van een klein stadje in een denkbeeldig Wilde Westen en hij is verliefd op Hallelujah Wood, een mysterieuze vrouw met kleine handen en oosterse lippen. Zij houdt ook van hem, maar zo nu en dan vertrekt ze zonder dat hij weet waar ze heen gaat. Zijn moeder ... lees meer is jaren eerder ook vertrokken, zonder terug te keren: ze nam vier paarden mee en liet hem, zijn broers en zus aan hun lot over. Met Abel geeft Alessandro Baricco leven aan een verhaal dat spiritueel en filosofisch is: een visionaire, meeslepende western.

€ 22,99

Frankrijk

Cees Nooteboom lezen is zelf reizen. In Frankrijk neemt hij ons mee naar het Parijs van de jaren zestig, de havenarbeiders aan de mistige kust van Bretagne en naar het Frankrijk van Cézanne. Met een haarfijne pen schetst hij de verschillen tussen stad en platteland en brengt hij ons terug naar het land van De Gaulle. Niemand heeft zo’n scherp vermogen tot observatie als Nooteboom: van het rode pluche in oude casino’s in Nice tot de tijdloze klaagzangen van ontevreden boeren. Dit boek nodigt uit je onder te dompelen in het verhaal van een land van uitersten, en je over ... lees meer te leveren aan waanzinnige beelden op Nootebooms netvlies.

€ 21,99

Kinderboeken

Een wereldreis met vrienden

De zee oversteken, avontuur, spanning en sensatie: Wasbeer wil het allemaal! Daarom gaat hij op wereldreis, en al zijn vrienden willen mee. Das regelt de boot, Vos zorgt voor proviand, Beer wil graag vissen en Kraai vliegt voorop. Hun reis voert over kabbelende riviertjes, door stroomversnellingen en langs waterslangen. Maar hoe moet het eigenlijk verder met de kippen die Vos thuis heeft gelaten, of met het boek dat Wasbeer nog niet uit had? En met Beer, die helemaal niet kan slapen zonder zijn knuffel? In dit grappige en lieve prentenboek over vriendschap en avontuur nemen vijf vriendjes je mee ... lees meer op reis en laten ze zien dat het thuis eigenlijk ook best fijn kan zijn.

€ 15,99

De auto’s van de Nachtgarage

Sterren twinkelen diep in de nacht.
Boven de stad houdt de maan de wacht.
Iedereen moet naar zijn bedje toe.
Hup, onder de dekens! Je bent vast moe.
Gaat iedereen slapen? Nee, in de Goede Nacht Garage gapen de wagens en rekken zich uit. Motoren starten, lampen flitsen aan. Het is tijd om aan het werk te gaan! Veegkarretje bezemt de straten schoon. Voorraadwagen laadt de winkels weer vol. Tot de dag aanbreekt…
Hup banden, jullie zijn vast moe. Rij allemaal weer naar de garage toe.

€ 15,99

Suske en Wiske: spelletjes voor onderweg

Met dit leuke boek van je favoriete striphelden verveel je je nooit meer onderweg. Het zit vol leuke spelletjes die je alleen of met z’n tweeën kunt spelen. Zo zit er in dit boek een rooster om oxo te spelen en een ganzenbord. Maar ook sudoku’s, binaire puzzels, doolhoven en nog zoveel meer leuke spelletjes komen aan bod. En dankzij de uitwisbare pagina’s en de stift die voorzien is van een wisser kun je zo vaak opnieuw beginnen als je maar wilt.

€ 9,99

Voertuigen

Met dit boek vol voertuigen is er echte magie in het spel! Vul de bijhorende pen met water en kleur ermee op de pagina’s. Alle kleuren komen tevoorschijn. Nadat alles weer is opgedroogd, verdwijnen de kleuren weer zodat je elke keer opnieuw kunt beginnen. Bij elke tekening staan ook enkele zoekvraagjes die je pas kunt oplossen wanneer je alle details tevoorschijn hebt getoverd. Ideaal voor kleuters om te leren kleuren, zonder kans op vlekken.

€ 7,99

Waar is Wally: nog sneller racen tegen de klok!

Ga de strijd aan om Wally als eerste te spotten!   Speel tegen een tegenstander of daag jezelf uit om op zoek te gaan naar Wally, zijn vrienden en meer dan honderd items in waanzinnige wedstrijden, komische competities en superleuke spelen. Word een echte Wallykampioen! Op jullie plaatsen, klaar… ZOEK!

€ 15,99

Vakantie!

Vakantie, tijd om eropuit te gaan! Eva, Theo en Joris gaan met de trein naar de camping, en zelfs kip Helga van oom Willem mag mee.
Het vertrek op het station is nogal chaotisch, maar eenmaal op de camping is er van alles te beleven: zwemmen in het meer, een nachtwandeling en een spannend uitstapje naar een berengrot. Het wordt een onvergetelijke vakantie!

Volg alle mensen en dieren in dit zoek- en ontdekboek, en je merkt dat het niet één verhaal, maar tientallen verhalen bevat. Hoe langer je kijkt naar de tekeningen, hoe meer je ziet gebeuren.

€ 15,99