Zet je zonnebril maar op, want wij schotelen jullie opnieuw een stralende jeugdboekenoogst voor vol spelletjesboeken, oefenblokken, prentenboeken, leesboeken … en nog veel meer.

Hoor de ijskar rinkelen: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 6 augustus verkrijgbaar:

F.C. De Kampioenen Het grote Mark Vertongen spelletjesboek

Dit spelletjesboek staat in het teken van de meest onhandige Kampioen: Markske! Zoek de Supermark die anders is dan alle anderen, breng Mark naar zijn Bolleke en kraak de code van zijn gsm (die hij zelf vergeten is). Natuurlijk gaat er in dit spelletjesboek ook van alles mis: Mark wiste alle klinkers in het kruiswoordraadsel, verving de cijfers door letters in de sudoku en liet zelfs een andere Kampioen een volledige pagina van ZIJN spelletjesboek inpikken ... Lach- en speelplezier verzekerd met dit leuke spelletjesboek van Mark!

€ 10,99

Mijn eerste vriendenboek: Dinosauriërs

Dit eerste vriendenboekje is ideaal voor kleuters die nog niet kunnen lezen of schrijven. Door de vele aankruisvakjes en leuke kleur- en tekenopdrachten kunnen ze het vriendenboek zélf invullen, net als grote broer of zus. Een mooie, persoonlijke herinnering aan je vriendjes van de kleuterschool  voor later!

€ 8,99

Mijn eerste vriendenboek: Eenhoorns

Dit eerste vriendenboekje is ideaal voor kleuters die nog niet kunnen lezen of schrijven. Door de vele aankruisvakjes en leuke kleur- en tekenopdrachten kunnen ze het vriendenboek zélf invullen, net als grote broer of zus. Een mooie, persoonlijke herinnering aan je vriendjes van de kleuterschool  voor later!

€ 8,99

Ik leer tellen Dinosaurussen

In dit spelletjesblok met viltstift vind je allemaal leuke telspelletjes in het thema dino's. Door de uitwisbare pagina's kun je de spelletjes zo vaak spelen als je maar wilt. En door het handige formaat neem je dit boek overal mee naartoe!

€ 8,99

Ik leer schrijven Dinosaurussen

In dit spelletjesblok met viltstift vind je allemaal leuke schrijfspelletjes in het thema dino's. Door de uitwisbare pagina's kun je de spelletjes zo vaak spelen als je maar wilt. En door het handige formaat neem je dit boek overal mee naartoe!

€ 8,99

Ik leer tellen Eenhoorns

In dit spelletjesblok met viltstift vind je allemaal leuke telspelletjes in het thema eenhoorns. Door de uitwisbare pagina's kun je de spelletjes zo vaak spelen als je maar wilt. En door het handige formaat neem je dit boek overal mee naartoe!

€ 8,99

Ik leer schrijven Eenhoorns

In dit spelletjesblok met viltstift vind je allemaal leuke schrijfspelletjes in het thema eenhoorns. Door de uitwisbare pagina's kun je de spelletjes zo vaak spelen als je maar wilt. En door het handige formaat neem je dit boek overal mee naartoe!

€ 8,99

Mijn oefenblok: Logisch denken en cijferspelletjes

Dit oefenblok staat boordevol speelse én leerzame spelletjes die kleuters leren om logisch te denken. Domino’s maken, puzzelstukken zoeken, de juiste figuren inkleuren... De spelletjes stimuleren de leergierigheid en laten je kind ontdekken dat leren ook leuk kan zijn!

€ 7,99

Mijn oefenblok: Voorbereidend schrijven en tellen

Dit oefenblok staat boordevol speelse én leerzame spelletjes die je peuter voorbereiden op de schoolleerstof. De stippellijnen volgen, vormen tekenen, groepjes maken, kleuren op code... De spelletjes stimuleren de leergierigheid en laten je kind ontdekken dat leren ook leuk kan zijn!

€ 7,99

Mijn oefenblok: Tellen en schrijven

Dit oefenblok staat boordevol speelse én leerzame tel- en schrijfspelletjes die gebruikt kunnen worden als aanvulling op de schoolleerstof. Woordjes leren schrijven, woordpuzzels oplossen, sommen en vraagstukken oplossen tot 20... De spelletjes stimuleren de leergierigheid en laten je kind ontdekken dat leren ook leuk kan zijn!

€ 7,99

Mijn oefenblok: Taal- en rekenoefeningen

Dit oefenblok staat boordevol speelse én leerzame taal- en rekenoefeningen die gebruikt kunnen worden als aanvulling op de schoolleerstof. Verkleinwoorden en meervouden leren schrijven, lidwoorden oefenen, hoofdrekenen tot 100... De spelletjes stimuleren de leergierigheid en laten je kind ontdekken dat leren ook leuk kan zijn!

€ 7,99

Badtijd voor babyberen

Tijd om in bad te gaan… maar de babyberen zijn er nog niet helemaal klaar voor! Achter elk donzig flapje in dit schattige boek vind je een ondeugende babybeer die een heleboel rommel maakt… voor alle beren op de laatste bladzijde eindelijk samen in bad zitten. Met lieve illustraties en grappige verrassingen: een perfect boekje om samen met je baby of peuter te lezen.

€ 9,99

Babydieren

Van pinguïnkuikens en zeehondenpups tot tijgerwelpjes en babyneushoorns: in dit lieve boekje maken alle kleine dieren schattige geluiden. Met tien knoppen om op te drukken. Je gaat op bezoek in Australië om babykangoeroes en koala’s te horen, in het oerwoud hoor je de babyaapjes en op de boerderij maak je kennis met een babyalpaca en een ezeltje.

€ 15,99

Superhelden

Zwiep! Pow! Zap! Help de superhelden bij het uitvoeren van allerlei spannende missies in dit superstickerboek. Kinderen zijn urenlang zoet met de 180 stickers die ze op de levendige, gedetailleerde illustraties kunnen plakken: van een gevecht in de stad, een geheime schuilplaats in een vulkaan en een onderwaterbasis, tot Missiecontrole en een superheldenschool.

€ 7,99

Dinosaurussen

Kinderen ontdekken al spelenderwijs van alles over de grootste, dikste en moordlustigste dinosaurussen, en allerlei andere dinofeiten, terwijl ze de leuke prehistorische puzzels in dit boek oplossen. De puzzels staan boordevol fascinerende feiten en zijn ontworpen om te helpen bij de ontwikkeling van basisvaardigheden in rekenen, taal en logisch nadenken. 

€ 8,99

Wist je dit al over zeeën en oceanen?

Je raadt nooit hoeveel tanden een haai heeft, hoe surfers hun eigen taal hebben, wanneer een blobvis geen blobvis is of hoeveel lawaai de oceaan kan maken. Dit kom je allemaal te weten in dit prachtige naslagwerk, dat gevuld is met vriendelijke, grappige illustraties en verrassende feiten over zeeën en oceanen. Dit boek wil je met iedereen delen!

€ 12,50

Supereekhoorn en de gekke regenmaker

Als strikt geheime documenten worden gestolen, wordt de hulp van Supereekhoorn ingeroepen. Met haar fantastische superpowers vindt ze de dader: de meedogenloze Dr Miezer, die er rijk mee wil worden. Help Supereekhoorn bij het oplossen van verschillende puzzels en zorg ervoor dat Dr Miezer zijn boosaardige plan niet kan uitvoeren.

€ 12,99

Vanaf 7 augustus verkrijgbaar:

Juf op de bakfiets

€ 15,99

De nepsnap

Jula en haar vrienden hebben veel lol op Snapchat. Maar dan komt de streak van Jula en Nour in gevaar. Nour verdwijnt in de spookmodus. Ondertussen scheppen
Maudy en Stine enorm op over hun streak met Snapchatster Deef. Die gast is een beroemde influencer! Stuurt hij hun echt elke dag snaps? Of hebben de meiden
gewoon elkaars snapnaam veranderd in die van Deef? Om Maudy en Stine voor de gek te houden, maakt Jula een nepaccount aan. Maar dan loopt de boel uit de hand… Spannend fictie-avontuur met Snapchat in de hoofdrol. Van de auteur van De TikTok Challenge.

€ 12,99

Atlas van alles

Onze aarde, ons zonnestelsel, onze Melkweg en alle andere sterrenstelsels maken deel uit van een enorm groot heelal. Dat heelal bestaat eigenlijk uit alles. Het is de ruimte waarin miljarden sterren en planeten rondzweven. De ruimte is ontzettend groot, veel groter dan je je kunt voorstellen. Hoe groot de ruimte precies is? En waar het heelal ophoudt? Ga mee op avontuur met de Kleine Astronauten en maak een ongelooflijke ontdekkingsreis! Reis mee van het midden van de aarde naar de rand van het heelal en ontdek de wereld om jou heen. Dit is de Atlas van alles.  André Kuipers woonde en ... lees meer werkte in totaal 204 dagen in de ruimte. Sinds zijn terugkeer inspireert hij jong en oud met zijn belevenissen als astronaut. Met prachtige illustraties van Daniëlle Futselaar. 

€ 17,99

Vanaf 8 augustus verkrijgbaar:

Pannenkoekentaart

Op de verjaardag van poes Findus bakt opa Pettson altijd pannenkoekentaart. Findus viert zijn verjaardag drie keer per jaar. Gewoon omdat hij dat leuker vindt. Maar deze keer gaat het helemaal verkeerd. Het meel is op. Pettson wil met de fiets naar de winkel, maar zijn fiets heeft een lekke band en de sleutel van het timmerhok is spoorloos… Het wordt een grappig avontuur vol verrassingen. Gelukkig wordt er op het einde toch nog gefeest met pannenkoekentaart en Weense walsen. Maar voor het zover is, gaat er nog heel wat mis! Sven Nordqvist tekent en schrijft schitterende prentenboeken, en daarbij ... lees meer heeft hij oog voor de kleinste details. Een feest om te bekijken en om voor te lezen.

€ 15,99

Vanaf 13 augustus verkrijgbaar:

De Buurtpolitie Groot Verkeersboek

Leer spelenderwijs alles over het verkeer samen met je favoriete personages van De Buurtpolitie! De commissaris, de agenten, Gonda en tante Maria: ze maken je allemaal wegwijs in de wondere wereld van het verkeer met al zijn regeltjes en eh… nog meer regeltjes. Dit informatieve spelletjesboek staat vol leuke opdrachten zoals je een weg banen door het fietsdoolhof, de verkeersborden verbinden, je droomhelm ontwerpen, en nog véél meer!

€ 10,99

Vanaf 14 augustus verkrijgbaar:

Gevaarlijk beroemd

Zilver en zijn familie doen mee aan een realityserie. Overal waar ze komen, worden ze gevolgd door camera’s. Daar krijgen Zilver en Lennon al snel genoeg van. Hun ouders bedenken een oplossing: robots die exact op de jongens lijken! Terwijl de camera’s de robots volgen, kunnen Zilver en Lennon doen en laten wat ze willen. Maar dan worden Zilver en Lennon ontvoerd. Worden ze wel gemist? Alles lijkt erop dat de robots hun plaats hebben ingenomen...

€ 15,99

De dief die niemand zag

Spekkie ziet in de krant een foto van een dief die uit een winkel ontsnapt. Hij komt haar bekend voor! Samen met Sproet gaat ze op onderzoek uit. Zonder het aan haar neef Nelson te vertellen, die ook bezig is met deze zaak. Spekkie vindt hem eigenwijs, want hij zegt altijd dat ze zich niet met politiezaken mag bemoeien. Maar dan gebeurt er iets waardoor ze Nelson juist heel erg nodig hebben…

€ 14,99

Vanaf 20 augustus verkrijgbaar:

Milo Notitieboek

Waar denk je aan? Wat mag je niet vergeten? Wat moet je snel even noteren? Schrijf het op in dit leuke notitieboek van Milo met foto's van je favoriete personages. Met handig leeslintje zodat je meteen de juiste pagina terugvindt en meer dan 50 stickers om je notities te versieren. 

€ 11,99

Mijn eerste weetjesboek: Dinosaurussen

Dit boek bevat meer dan 60 vragen en antwoorden over dinosaurussen.
Probeer eerst zelf de meerkeuzevraag te beantwoorden en ontdek nadien het juiste antwoord met een extra woordje uitleg. Door de opbouwende moeilijkheidsgraad groeit het boek mee met de lezer. Leer alles over dinosaurussen in dit groeiboek aan de hand van 3 soorten vragen:
• moeilijke vragen, die twee pagina’s beslaan door de uitgebreide uitleg.
• makkelijke vragen, op één pagina, met iets toegankelijkere informatie.
• spelvragen: grote geïllustreerde scènes, op één of twee pagina’s, die kinderen in staat stellen te leren door te observeren, benoemen, tellen, enz.

€ 14,99

Vanaf 21 augustus verkrijgbaar:

Muis houdt van vogels

Wat zou de wereld zijn zonder vrolijke vogels? Ze zingen overal. Ontdek samen met Muis hoe ze eten
vinden, een nest bouwen en kleine vogels krijgen en hoe ze over de wereld trekken. Klap de laatste
plaat open om vogels te kijken met Muis!

€ 9,99

Lekker eigenwijs!

Stel je voor, je ouders boeken een vakantie op een naaktcamping – en jij wilt absoluut niet mee! Je beste vriendin daagt je uit om shampoo in de fontein op het marktplein te gooien… Wat zou jij doen? Maren Stoffels, Marjon Hofmann, Harmen van Straaten, Annet Jacobs, Marcel Groenewegen, Ilona de Lange en anderen schreven de allerleukste eigenwijze verhalen voor de Kinderboekenweek 2024.

€ 16,99

Mijn grote eerste woordjes uitklapboek

Met dit stevige kartonboek met enorme uitklapplaten wordt eerste woordjes leren één groot feest!
Ontdek samen met je baby of peuter de grote en kleine dieren, allerlei voertuigen, het weer, de dingen in en om het huis en op de boerderij. * Meer dan 100 eerste woordjes * Grote uitklapplaten op elke spread * Stevig karton * Met zilverfolie op de cover

€ 15,99

Vanaf 27 augustus verkrijgbaar:

Leen nooit sportkleding van je ouders

Floor is erg onder de indruk van de gymstagiair op school. Als ze hoort dat hij ook tennisleraar is bij haar moeders vereniging, besluit ze zich te verdiepen in de tennissport. Want ze ziet zich al naast hem voor het altaar staan. Om professioneel voor de dag te komen, leent ze een tennis-outfit van haar moeder. Dat had
ze beter niet kunnen doen... Veertien splinternieuwe regels van Floor, eigenwijs en hilarisch als altijd!

€ 15,99

Mijn eerste voelboek vol bloemen

Een groot, streelzacht voelboek in stof voor de allerkleinsten.
Volg de reis van een schattig pluchen bijtje dat de tastzin zal prikkelen.
Lezers nemen de pluchen bij vast en vliegen ermee door het boek. Vertrek tussen de bloemen, ga bzzz zeggen tegen de vogels in de boom en red op het einde enkele vissen die vastzitten in een visnet.

€ 19,99

Mijn grote geluidenboek – 100 geluiden

Dit boek is een encyclopedie op peutermaat én een geluidenboek in één.
Laat je peuter de wereld om zich heen ontdekken aan de hand van meer dan 100 geluiden: in huis, in de tuin, op de boerderij… Druk op de knop om de woorden binnen een thema te beluisteren. Vergroot al spelend je wereld en leer nieuwe woorden.

€ 20,00

Little Liars Club 7: Het fopidool

De koning wil op zijn verjaardagsfeest een optreden van de beste zanger of zangeres uit het land. Daarom organiseert hij een wedstrijd. Alice kan helemaal niet zingen, maar liegt dat een van de inzendingen voor de wedstrijd van haar is. Een onschuldig leugentje, toch?
Leuke grap vooral! Tot ze de wedstrijd ook echt wint en het hele land naar haar optreden zal kijken ...
Hoe moet ze dat oplossen? En we liegen niet als we zeggen dat Het Fopidool ook een echte musical wordt. Deep Bridge en The Musical Academy slaan de handen in elkaar voor een jeugdmusical gebaseerd op de Little ... lees meer Liars Club. Allen daarheen vanaf 7 september in het Deep Bridge Theaterke in Wilrijk. Info en tickets via deepbridge.be/shows/little-liars-club

€ 16,99

Vanaf 28 augustus verkrijgbaar:

Je bent om op te eten!

Dag lief monsertje van me... Grrr, wat hou ik toch van jou! Eerst knabbel ik aan je grote teen...  Met dit handpop-boek wordt naar bed gaan een feest! 

€ 17,99

Het papegaaienplan

Als Daan een papegaai in een boom ziet zitten, besluit hij om het beestje te leren praten. Nu kan de papegaai het moeilijke werk voor hem opknappen! Helaas voor Daan ziet een hebberige dierenwinkelier dit ook, en hij wil die papegaai hebben! Hij wisselt de sprekende papegaai om voor een stil exemplaar. Nog voordat Daan het meisje heeft aangesproken. Moet Daan nu nóg een papegaai leren praten? Misschien kan hij een ander plan bedenken… Een heruitgave in groter formaat van een fantastisch verhaal van meesterverteller Tjibbe Veldkamp, met prachtige illustraties van Philip Hopman.

€ 16,99

Als de hemel valt

Rosa is een vondeling. Als de familie die voor haar zorgt wordt verraden, vlucht ze en komt ze in een weeshuis terecht. Daar woont Sorpreso, ook een vondeling, die haar begrijpt zoals niemand anders dat kan. Wanneer er opnieuw geweld uitbreekt,
moet Rosa vluchten, midden in een barre winter. Ze raakt Sopreso kwijt maar alles wijst erop dat Sorpreso en zij een ramp kunnen voorkomen. Ze moet hem terugvinden!
Meeslepende, magisch-realistische jeugdroman over een meisje dat in een door strijd en chaos verscheurd land op haar eigen manier blijft zoeken naar hoop.

€ 18,99

Egel gaat logeren

Egel gaat logeren bij Beer. Wat moet hij allemaal meenemen? Zijn pyjama, tandenborstel en… Knuf. Maar wat als hij Knuf vergeet?

€ 7,99

Egel is jarig

Hieperdepiep! Egel viert zijn verjaardag. Hij hangt slingers op en bakt een taart. Al zijn vriendjes komen langs. Maar dan hebben de vogels zijn taart gevonden. Komt het wel goed met zijn feestje?

€ 7,99

De kleine kunstenaar

Het hoofd van de kleine kunstenaar zit vol met kleuren en dromen. Ze wil haar kunst aan de hele wereld laten zien, en reist naar een grote stad. Daar is alle ruimte om te tekenen, en ze maakt prachtige tekeningen op elk gebouw. Mensen komen van overal om ernaar te kijken, maar dan schiet ze uit met haar kwast… Dit verhaal van Ed Vere viert hoe mooi de wereld is en hoe fijn het is dat er kunstenaars zijn die dit laten zien. Het moedigt kinderen aan om zelf vrolijk te gaan tekenen en kleuren, zonder regels. Elk kind kan ... lees meer creatief zijn!

€ 15,99

Meester Jesper & het schoolkamp

Meester Jesper gaat op schoolkamp met de kinderen uit groep 8. De directeur, mevrouw Azijnvijver, heeft één strenge eis: geen telefoons mee op kamp. Meester Jesper belooft dat hij zijn telefoon ook zal thuislaten. En als hij zijn belofte verbreekt, mogen de kinderen zijn hoofd kaalscheren. Maakt meester Jesper een grapje, of toch niet? Dit schoolkamp wordt een onvergetelijk avontuur!

€ 15,99