Elvis Peeters wint Ultima Letteren

Het auteursduo Elvis Peeters heeft zojuist de prestigieuze Ultima Letteren in de wacht gesleept. Met een oeuvre doordrenkt van diepgaande thema’s en een ongeëvenaarde verstelstijl, hebben Elvis Peeters’ recente werken de harten van lezers veroverd en de aandacht van critici getrokken.

“Telkens is hun werk geëngageerd en draagt het uit om na te denken over actuele en belangrijke thema’s. De jury looft ook hoe Elvis Peeters te werk gaat: altijd bescheiden en met een constante, hoge kwaliteit”, zegt de jury van de Ultima Letteren.

Elvis Peeters reageert verheugd: “We zijn zeer verheugd dat we de Ultima voor Letteren in ontvangst mogen nemen, maar we zijn ook zeer blij dat we iets kunnen teruggeven aan de lezer. Iedereen kan gratis ons e-book ‘Oradour’ downloaden. ‘Een klein diamantje’, volgens Ruth Joos. Doen dus!”

Elvis Peeters, samen met uitgeverijen Manteau en Voetnoot, willen de fans en lezers van Elvis Peeters bedanken. Daarom bieden we het e-book ‘Oradour’ gratis aan.

Over ‘Oradour’

De naam van de Franse gemeente in de Limousin roept een van de schandvlekken op van de Tweede Wereldoorlog. Op 10 juni 1944 verwoestte een divisie van de Waffen-SS het complete dorp en bracht daarbij 642 mensen om. Slechts een handvol bewoners overleefde het bloedbad. Nu staan enkel nog de ruïnes van Oradour overeind, als stomme getuigen van de gruwel. Elvis Peeters weeft rond Oradour een verhaal dat de geschiedenis in alle hevigheid laat opflakkeren. De hoofdpersoon slaat bij zijn bezoek aan de plek een vrouw gade. Ze wordt overmand door emoties. Hij zoekt toenadering tot haar. Samen brengen ze een nacht door in het spookdorp. Vindt deze geheimzinnige vrouw uiteinde­ijk verlossing?

‘Een klein diamantje.’ – Ruth Joos, Radio 1

‘Een poëtisch mooi verhaal dat zich afspeelt in een dorp met een gruwelijke geschiedenis.’ – Cobra.be

‘Met beide handen grijpen, die parel.’ – Knack

Bestel nu de boeken van Elvis Peeters

Foto Elvis Peeters (bovenaan): Thomas Sweertvaegher

Copyright © 2024 Standaard Uitgeverij